13 Kasım 2014 Perşembe

BEBEK VE KEDİ




     Bebeğim doğalı 6 ay oldu ancak kedili evde bebek mi olur muhabbetleri hamileliğimin başında başlamıştı bile... Hamile olduğum haberi ile birlikte "KEDİ NE OLACAK ? " sözleri de beraberinde geldi tabiki... Hiç bir zaman onu bırakabilmeyi düşünmedim insan çocuğunu nasıl bırakamazsa işte öyle.. Tostik ailemize evliliğimizin 6. ayında katıldı ve gerçekten çocuğumuz gibi çok sevdik. daha minicikken o da bizi ailesi yaptı.




  Zor geçen hamileliğimde tostik bana en iyi arkadaş oldu. bebeğim doğduktan sonra ilk günlerde oğlum ufak bir depresyon geçirdi mutfakta camın önünde sandalyeden kalkmadı hiç hep dışarıyı seyretti. 




En sonunda kızımızın bu evden gitmeyeceğini ve bu evin bir üyesi olduğunu anladı ve kabullenmeye başladı. İlk başlarda sadece kokluyordu,sonralarda daha çok yanına yanaşmaya başladı. 






 Kızımız daha küçük olduğundan tepki veremiyordu pek tabi ki. Şimdi kızım 6 aylık ve Tostik'e bayılıyor. Onu gördüğünde verdiği tepkileri görseniz ne kadar doğru bir karar olduğunu anlarsınız. 





Bence hayvan arkadaşla büyüyen bir çocuğun diğer çocuklardan farklı olduğu kesin. Bağışıklık sistemi, insan sevgisi , hayvan sevgisi , doğa sevgisi ve farkı anlayışta oldukları kesin. İmkanınız varsa bir dost edinin çocuğunuz onunla kardeş gibi büyüsün tabi bu dostlar hemen sıkılıp sokaklara bırakılacak cinsten olmasın lütfen. Umarım benim kızımda ilerde hayvan sevgisini kaybetmez.


.

2 yorum: