11 Mart 2015 Çarşamba

Eylül'ün Bulgurlu Sulu Köftesi

     Ufak bir grip macerasından dolayı uzun zamandır yazamıyordum. Yazacaklarım paylaşacaklarım öyle birikti ki.  Diş çıkarmaya başladıktan sonra biraz huysuzlukla birlikte iştahı kesildi. Yemeklere atılan kızım biraz durulmaya aldı. Bende daha besleyici ne bulabilirim nasıl daha tontiş yapabilirim kuzumu diye düşünürken benim bayılarak yediğim sulu köfteyi hafif bir konsept değişikliğiyle pirinç yerine bulgurla yapmayı planladım. Gelelim bulgurlu terbiyeli hem besleyici hem lezzetli sulu köfteleri anlatmaya.
      Malzemelere gelince;

250-300 gr az yağlı köftelik kıyma
1-1,5 çay bardağı ince bulgur
1 köy yumurtası
1 küçük soğan
Biraz tam buğday unu biraz özel karışım un
2 küçük patates

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu

Un ve patates hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Bununla birlikte bir tepsiye iki undan az az karıştırıp yayıyoruz. Tepsiye minik köfteler yapıp tepside unluyoruz. Yapısmasinlar diye iyice una bulansinlar diye tepsiyi iyice sallıyoruz. Bütün bunlardan sonra tencerede su kaynatıp biraz zeytin yağı damlatıyoruz. Kaynayan suya öneceden dilimlediğimiz patatesleri ve köfteleri atıp kaynatıyoruz. Kaynayıp pateteslerde pişince bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıyoruz. Terbiye kesilmesin diye yemekten az az kaseye alıp karıştırıyoruz. Yavaşça kaseyi yemeğe üstünde gezdirerek döküyoruz ve karıştırıyoruz. 10 dk daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıyoruz.













      Normalde piriçle yaptığım köfteler bulgurla da harika olmuştu. Hatta bence daha bile güzel oldu. Elimin ayarı olmadığından bol bol yaptığım Eylül'ün yemeğini bizde bayılarak yedik. Sizede afiyet olsun...
       Yeniden görüşmek üzere sevgilerimle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder