16 Haziran 2015 Salı

Knorr Kısır Harcı

Kayınvalidem Adıyamalı olduğu için her yemeği olduğu gibi kısırı da rakip tanımaz bir şekilde harika yapıyor. Bir kaç kez tarif alıp yaptım ama çok başarılı olduğum söylenemez. Eşimde evde otururken bir açlık hissedip bir şeyler atıştırmak istediğinde kısır yapsanda yesek mi acaba der. Arada yapabilmem mümkün oluyor ama her zaman yapamayabiliyordum. Market reyonlarında dolaşırken eşim kısır harcını görünce denemek için hemen aldı. Normalde böyle hazır paketli ürünleri pek sevmem ama bu ürün benim hayatımı kurtardığı için görmezden gelebilirim :) . Yapımı gayet kolay ve pratik hemen hazır oluyor açıkçası beğendik ve devamlı stokta çekmecede yedeklediğimiz bir atıştırmalık oldu. Gelelim yapılışına; 

Paketin üzerinde eklenecek malzeme miktarı yazıyor. Ilk önce derin bir kaba harcı döküp üzerine zeytinyaģ ,su ve limon suyu ekleyip karıştırıyorsunuz.




Sonra üzerini hava almayacak şekilde streçle sarıp 30 dakika bekliyorsunuz.


30 dakika sonra içine geri kalan limon suyunu da ilave edip yaparken 5 dk bile harcamadığınız ve  kısır istediğinizi bastıracak gayet güzel bir karışım oluyor. 


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder