29 Ocak 2015 Perşembe

KidZania KidZaniaaa Çocuk Cenneti KidZania

Bir süre önce çocuklarla birlikte namını pek duyduğumuz KidZania'nın yolunu tuttuk. "Çocuklar için hazırlanmış bir ülkede, çocukların kimi meslekleri deneyebileceği bir yer" ön bilgisi ile gittiğimiz mekandan, yetişkin-büyük her birimiz ayrı ayrı aşık olarak çıktık. Akasya Acıbadem'de,  10 bin metrekare alana inşa edilen bu mini ülkeye adımlarını atar atmaz büyüleniyor çocuklar. Gerçekten de fantastik filmlerde, resimli masallarda rastlayabileceğimiz bir sihirli cüceler ülkesine giriyoruz sanki. O kadar eğlenceli, gerçeküstü, sevimli ve heyecan verici ki... Yüzlerce çocuğun yanısıra, kendi çocukluğunda böyle yerler görme şansını elde edememiş bütün yetişkinler de yüzlerinde kocaman bir gülümseme ile geziyorlar...

Çocuklar, bu sihirli ülkede havayolu şirketinden, üretim fabrikalarına, sağlık kurumlarından, dedektiflik bürosuna kadar pek çok alanda rol alarak hem eğleniyor hem de iş dünyasını deneyimliyorlar. Böylece, özgüven, yaratıcılık, karar verme ve yaşıtları ile takım çalışması yapabilme yeteneklerini geliştiriyorlar.

Burada yaptıkları iş karşılığında çocuklara KidZania’nın resmi para birimi olan KidZos’larla ücret ödeniyor. Dünyanın her yerindeki KidZania’larda geçerli olan KidZos, ürün ve hizmet satın almak için kullanılıyor. Çocuklar ne kadar fazla çalışırlarsa, o kadar fazla kazanıyor ve o kadar fazla aktiviteye katılabiliyorlar. Böylece iş yapma, yaptığın işin karşılığını alabilme, iş-maaş gibi kavramlar biraz daha somutlaşıyor gözlerinde.

Doğum günü Sorunsalına Çözüm:)

Çocuklarımızı arkadaşlarına daha da yaklaştıran, birlikte geçirdikleri vakitlerini daha da eğlenceli hale getiren Party House, Disco, Games Room, Stadium gibi eğlenceli doğum günü alanları da bulunuyor.
Çocuğunuzun doğum gününü hayalindeki kutlamaya dönüştürerek, onun için unutulmaz bir gün yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Ülkeye ilk önce sanki havayolu ile o ülkeye gelmişsiniz gibi bir havaalanından giriş yapıyorsunuz. Ülkede kullanacağınız çeki alıyorsunuz ve sonra ülkedeki Kariyer Merkezi size burada yapabileceğiniz etkinlikleri ve meslekleri anlatarak yönlendiriyor. Seçtiği işe başvurup çalışıyor çocuklar. Bazı işlerde para kazanıyor bazılarında ise ödeme yapıyorlar. İsterlerse alışveriş de yapabiliyorlar. Sadece para harcamayı değil, aynı zamanda nasıl para kazanacağını ve nasıl tasarruf yapabileceğini yani mali okuryazarlığı öğreniyorlar.

Mekana  4-14  yaş arası tüm çocuklar girebiliyor. 4-7 yaş arası mutlaka ailelerle alınıyor. 7 yaş ve üstü çocuklar ise aileleri getirip kaydettirdikten sonra tek başına içeri girip etkinliklere katılabiliyor. Aileler içeride isterlerse çocuklar meslekleri denerken dışarıdan izleyebiliyor isterlerse de ebeveyn salonunda da vakit geçirebilirler. Bu arada mekanın içinde yiyecek alanları da var. 

KidZania’da 60 iş kolunda 90'dan fazla meslek deneyimleyebiliyor çocuklar. Çoğu aktivite ortalama 15-20 dakika sürüyor. Uçak pilotu, itfaiyeci, doktor, pastacı, kasiyer, müzisyen, gazeteci çocukların deneyebileceği mesleklerden sadece bir kaçı.

National Store’a Uğradınız Mı?

Eğlenceli bir günün sonunda bir de ihtiyaçlarımızı gidererek KidZania’dan ayrılmak mümkün. National Store bu anlamda bize güzel fırsatlar sunuyor. Şubat ayında %50 indirimin olduğu mağazada hem kalem, defter, çanta gibi kırtasiye malzemeleri hem de tekstil ürünleri var.  Çocukların kahramanları  Urbano, Vita, Chika, Bache ve Beebop da orada bizi bekliyor.

İÇERİK: http://teknolojikanneler.com/ 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

22 Ocak 2015 Perşembe

Mini Tiramisu


Tiramisuyu  ilk eşimin kuzeninin elinden yemiştim ve çok beğenmiştim. Hatta şu kadarını söyleyebilirim kafeler de bile o kadar güzelini yapamıyorlar.  Benimde tatlı krizim yine tavan yapmışken ve evdeki pastabanın son kullanma tarihi yaklaşmışken hem görüntüsüyle hemde tadıyla bizi fethedecek mini tiramisulardan yapmaya karar verdim. Malzemelerimi kontrol edip az malzemeyle maksimum lezzeti yakalayabilmek için koyuldum tarifi uygulamaya. 

Malzemeler

1 pastaban

Kreması için :

1 yumurta
3 kahve fincanı un(ben tam buğday unu kullandım)
1 paket labne
2,5 su bardağı süt
3 kahve fincanı toz şeker

Islatmak İçin :

1 çay fincanı sıcak su
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nescafe. 

Yumurta,un,şeker ve sütü çırpıcıyla iyice karıştırıyoruz. Sonra ocağa alıp devamlı karıştırıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Hazırladığımız muhallebiye labneyide ekleyip homojen olana kadar  karıştırıyoruz.




Islatmak için kahveli karışımı hazırlıyoruz. Bir kalıp yardımıyla pastabanlarımızı yuvarlak kesip kahveli karışımla ıslatıyoruz. Islanan keklerin üstüne krema sürüp kahveli karışıma batırdığımız kekleri kapatıyoruz. Ardından kalan kremayıda üstüne sürüp işlemi bitiriyoruz. Üstlerine kakao eleyip dolapta 4-5 saat bekletip bizim gibi afiyetle yiyoruz :) 




Kalan kek parçalarını da kahveli karışımla  ıslatıp dondurma kaselerine koydum ardından üstüne krema ve bir kat daha kek- krema karışımı koyup servis ettim. Lezzeti gerçekten damak şenlendirici. Tiramisu sevipte basit bir şekilde yapmak isteyenler denemeli.

                       

20 Ocak 2015 Salı

Eylül'ün Yayla Çorbası

       

    Artık ne yiyorsak Eylül' e de yediriyorum. Herşeyi yedirmeye çalışıyorum ki yemek seçen biri olmasın ki şükür balık ve kereviz dışında genelde yemek seçme huyu yok. Hamilelikte de yumurta haricinde bir şeyden tiksinmem de olmamıştı zaten. Bende Eylül'e nasıl daha vitaminli yiyecek yedirebilirim diye her alternatifi deniyorum. Daha önce yaptığımda severek yemişti şimdide yedi şükür.

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
4,5 su bardağı su
1/3 su bardağı bulgur(Eylül için besleyici olsun diye koydum normalde koymaya gerek yok)
1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 yemek kaşığı tereyağ
1 silme yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Pirinci ve bulguru 3 su bardağı soğuk suda haşlayın. Yoğurdu bir kaba alıp, 1 su bardağı su ile iyice çırpıp, yumurtayı ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Haşlanmış pirinçli karışıma yarım su bardağı soğuk suyu ilave edin ve yoğurtlu karışımı birden döküp, karıştırın. Kıvamı koyu olursa biraz ılık su ilave edip, 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp, tavada tereyağını eritip, naneyi kavurun. (Ben tereyağı ve naneyi kavurmadan direk ekliyorum Eylül'ün midesini yakmasın diye) Çorbayı servis kaselerine aldıktan sonra kavrulmuş naneyi üzerinde gezdirip, sıcak servis yapın. Biz ailecek çok beğenerek yedik umarım sizin işinize de yarar.








14 Ocak 2015 Çarşamba

Biri Zebra Kek mi Dedi?




         Bir instagram tarif ve yemek görseli takip etme  furyasıdır gidiyor şimdide uzun zamandır görselini çok sevdiğim bir keki denedim. Bir mutfak aşığı olarak mutfakta geçirebildiğim zaman benim için meditasyon kıvamında oluyor. Herşeyle birlikte bir de kek oturup izlemelik oldu desem yeridir. Genelde yaptığım kekler normalde de severek yenir. Bende bu yüzden zebra keki kendi klasik kek tarifimle uyguladım. Evdekiler de bayıla bayıla yedi :) Zaten son zamanlarda devamlı yeme halindeyiz Allah sonumuzu hayır etsin :) Ben Eylülle uğraşırken kabartma tozu ve vanilya koymayı unutsam da şükür çok sönük olmadı. Gelelim tarife ve uygulamaya :

Sırasıyla Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Kabartma tozu / vanilya
Kakao

Yapılışı:

Şeker ve yumurta iyice çırpılıp ilk önce sıvı malzemeler eklenip ardından un elenerek ilave edilir. Üstüne kabartma tozu ve vanilya ilave edilip homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.


Hamurun yarısı başka bir kaba alınıp kakao ile karıştırılır. Daha sonra kahve fincanı ile bir beyaz hamurdan bir kakaolu hamurdan yağlanmış kek tepsisinin ortasına sırayla dökülür.  


Şekildeki gibi olduğunda uzun bir çöp şişle dilim keser gibi çizgi çekiyoruz.


Ebru şekli verdiğimiz keki 160 derecelik fırında yaklaşık 60 dk pişiriyoruz. Keki soğuk fırına atıyoruz ki yavaş yavaş kabararak pişsin.


Sonunda böyle tablo gibi karşısına geçip bakılası bir görüntü oluyor. Geriye çayınızı demleyip içmek kalıyor.




 

13 Ocak 2015 Salı

Sen Neymişsin Be Uyku...



            Ben oldum olası uykuya doymayan biriyimdir. Yıllardır hafta sonları annemle her tartışmamız uyku yüzünden olmuştur. Klasik akşam yatmaz sabah kalkmaz söylemi kulağıma kazılıdır. Ta ki Eylül'e kadar.... İlk doğduğu gece nasıl bir bebek olacağı belliydi. Gözleri açık doğdu. Hatta doktorum "eee Gizem bu resmen bakıyor... " bile dedi. Doğduğunda bile" uyumak mı ne sıradan" dercesine bakıyordu.
           Anlayacağınız 8 aydır kesintisiz uyku nedir hatırlayamıyorum. Uyusun diye denemediğimiz yöntem kalmadı. Resmen bebek uyku düzeni üzerine yazılmış tüm makaleler,yorumlar,yöntemler ve bitki çayları tarzı herşeyi denedim ama bir işe yaramadı. Gece 2 de yatan ve uyumaktan nefret eden bir kızım var ki babası da benim iki katım düşkündür uykuya. Bazen düşünüyorum acaba bir daha uyuyabilecekmiyim hiç diye... Açıkçası pek umudum yok. Hamileyken şuna bak osu benzesin bu su benzesin derler halbuki tostiğe de çok bakmıştım. Tostik dünyanın en miskin kedisi olabilme potansiyeline sahip :) o bile bize benzemiş ama Eylül'de tık yok. Velhasıl sonuç olarak çooooooookkk uykum vaar.....

8 Ocak 2015 Perşembe

Şekerpare Tarifi


      Eşimin en sevdiği tatlılardan biridir şekerpare. Geçen gece televizyon seyrederken şekerpare filmine rastladık. Türk filmlerine aşırı düşkünlüğüm olduğundan gördüğümde hayatta kaçırmam. Filmi izlerken şekerpare yedikleri sahnede eşimle yarın şekerpare alalım dedik gece yatarken neden ben yapmıyorum ki diyerek başladım tariflere göz gezdirmeye, o kadar çok tarif var ki seçmek zor oldu. En sonunda ertesi gün Eylül uyur uyumaz hemen koyuldum tatlıyı hazırlamaya.



Sadece tek sorun biraz kıtır olmasıydı tadı güzeldi ama belki Şerbeti biraz sıcak dökseydim daha yumuşak olabilirdi. Deneyeceğiz ve göreceğiz. İlk denemem eşim tarafından beğenildi bir dahakine daha güzel olması dileğiyle....



7 Ocak 2015 Çarşamba

Yumuşacık Poğaça

 
      İnstagramda dolaşıpta pasta,börek görüpte hepsini yapma isteğimin törpülenmesi adına en kısa sürede yapabileceğim bir tariften yararlandım. Sonuç gerçekten yumuşacık poğaçalar oldu. Gerçekten camdan dışarı bakarken öyle iyi geldi ki anlatamam. Fırından çıkınca öyle güzel koktu ki dayanamayıp bir kaç tane yedik geri kalanını Buğra işe götürdü fotograf çekmekte başka sefere kaldı :)


Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sürüp fırına verdim.



Ancak bu kadarı kalınca fotograflamak aklıma geldi artık tüm tepsi bir daha ki sefere :)



3 Ocak 2015 Cumartesi

Eylül'ün İlk Yeniyılı



2014 ün bize en güzel hediyesi kızımız oldu. Allah'ımıza şükürler olsun ki bize kızımızı verdi. Kızımızın ilk yeni yılıydı bu sene babaanne ve dedemizle güzel ve keyifli bir akşam geçirdik. Eylül hem çok küçük hemde ilk yılı olduğu için ailemizle evimizde kutlamayı tercih ettik. Babaannemizin evini bir güzel süsledik hem yeğenimiz Atahan mutlu olsun hem bizede  güzel bir yılbaşı ambiansı olsun istedik.  Babaannemiz harika yemekler hazırlamıştı soframızı kurduk ve gecenin keyfini çıkardık. Herkese mutlu,sağlıklı,huzur dolu ve bol kahkahalı bir yıl dilerim... Sevdiklerimizle nice mutlu yıllara.


















>